Хостинг доставчик популяризира българските уеб адреси

 

Един от водещите български доставчици на уеб хостинг услуги FColor.bg обяви, че дава поема разходите за регистрация на българските уеб адреси - .BG на клиентите си за период от 2 години. Компанията стартира промоционална кампания по случай 100-годишнината от Независимостта на България.

Регистрацията на интернет име в .бг струва 70 лв. на година, при компанията регистратор Регистър.бг. От FColor.bg са обявили, че изваждат 70 лв. от годишната цена на един от сервизните си планове  - „БГ план” за тези собственици на уеб сайтове, които решат да използват .бг домейн. Новото е, че сега компанията удължава промоционалната си кампания с една година и поема таксата за регистрация на българския уеб адрес за клиентите си и за втората година абонамента им.  

„Задължително вземете .BG уеб адрес (domain) за уеб сайта си, ако целта ви е да го наложите на българския пазар. Дори да имате уеб сайт който търси аудитория извън България, не се отказвайте да използвате .BG адрес. В .BG има много добри и незаети адреси”, това съветва собствениците на уеб сайтове FColor.bg в бяла книга публикувана на уеб сайта на компанията в началото на 2008 г.

Според доставчикът когато един уеб сайт използва уеб адрес, който завършва на .bg това увеличава стойността му на българския интернет пазар. От компанията казват, че регистрацията на българско интернет име показва, че собственикът на уеб сайта има сериозно отношение към уеб бизнеса си и иска да го развива прозрачно и при ясни условия за собственост.



{START_COUNTER}